top of page
STEM.png

Er bestaat uiteraard reeds een uitgebreid vormingsaanbod op het gebied van STEM. Door de snel veranderende realiteit in het werkveld ontstaan echter steeds nieuwe noden, en STEM Portaal Limburg wil daarom inzetten op een vraaggestuurd aanbod dat vertrekt van de behoeften en de vragen van het werkveld, en zo verbinding te creëren met collega's, externen en bestaande STEM-initiatieven.

Er zal op korte termijn een vormingsprogramma worden uitgewerkt op basis van een inschatting van de vraag en het potentiële aanbod, rekening houdend met de noden van het werkveld (eigen instellingen en scholen), de bestaande initiatieven van de partnerinstellingen en dit in nauw overleg met de diverse stakeholders (UHasselt/Hogeschool PXL/Provincie Limburg-OTT, STEMOOV/iSTEM, werkveld, bedrijven...). ·

De professionaliseringsactiviteiten worden via deze pagina gecommuniceerd. Horen jouw vormingsinitiatieven ook thuis op deze pagina? Contacteer stemportaal@auhl.be 

Engineering Class
STEM12.png

Ontdek onze
vormings-programma's

Ons vormingsprogramma

Ons vormingsprogamma
jason-goodman-Oalh2MojUuk-unsplash (1).jpg

COOL voor iSTEM
Aan de slag met de STEM-eindtermen

Tweede semester 2022-2023

Iedereen is overtuigd van het belang van 21ste eeuwse competenties voor onze huidige en komende generaties. Het aanbieden van STEM onderwijs vanaf jonge leeftijd maakt daar een essentieel onderdeel van uit. Maar hoe geef je dat STEM onderwijs vorm? 

Na een introductie in de COOL voor iSTEM methode gaan jullie zelf concreet aan de slag met deze methode. In team ontwikkelen jullie STEM materiaal aangepast aan de nieuwe eindtermen. 

 

Voor meer info kijk hier.

 

Doelgroep? Multi-disciplinaire leerkrachtenteams tweede en derde graad secundair onderwijs.

Duur? 3 dagen (24/03, 18/04, 26/05)

Kostprijs? Inschrijven is gratis

Inschrijving? Kan via dit inschrijvingsformulier 

Technology Class

Inspiratiedag STEM

14 oktober 2023

Universiteit Hasselt, PXL-Education, Provincie Limburg en de Associatie Universiteit-Hogeschool Limburg (AUHL) willen, samen met leerkrachten en pedagogische begeleiders, leerkrachten inspireren en vooral enthousiasmeren om het STEM-verhaal tot op de klasvloer vorm te geven.

Ontdek op deze dag een mogelijk kader voor STEM-projecten, hoe evalueren en vooral veel concreet didactisch materiaal om creatief aan de slag te gaan.
Er zijn workshops voor leerkrachten van het kleuter-, lager en secundair onderwijs.

Weldra vindt u hier bijkomende informatie betreffende de Inspiratiedag STEM 2023. Voor meer info over de editie van 2022 klik hier

Doelgroep? Leerkrachten kleuter- lager- en secundair onderwijs

Duur? Halve dag

Kostprijs? Gratis

Vormingsprogramma van onze partners

UH.png

UHasselt

Ontdek alle vormingen van UHasselt.

PXL.png

Hogeschool PXL

Ontdek alle vormingen van Hogeschool PXL.

OTT.png

Provincie Limburg

Ontdek alle vormingen van Provincie Limburg.

Partner VP

Extern vormingsprogramma

ExternVP

Ontdek hoe wij u kunnen helpen met STEM

STEM13.png

Grasduin in onze digitale bibliotheek

STEM14.png

Word lid van
ons lerend 
netwerk

STEM15.png

Ontdek
onze STEM-coaching
op school

bottom of page